Bas van der Heijden is een van de initiatiefnemers van Next Sport Level 2017.

Organisatie:
NOC*NSF/Academie voor Sportkader

Functie:
Projectleider/adviseur Sportparticipatie

Meer over Bas

1

Wat is jouw visie over de Sportkunde-opleidingen?

Goed dat men nu één verhaal en profiel heeft. Ik hoop ook van harte dat het niet bij het dragen van een gezamenlijke naam blijft. Wanneer de sportkunde studies meer samen oppakken en kunnen afstemmen/stroomlijnen kunnen ze van nog grotere betekenis zijn voor de ontwikkeling van het sportlandschap in Nederland.

2

Wat is jouw visie op (het vergroten van) de baan kansen van net afgestudeerden?

We moeten de professionals van de toekomst vroeg betrekken bij de sport en meenemen in dat wat er écht leeft binnen deze wereld. Ik ben zelf een product van een van de sportkundestudies en ik heb de sport ondanks dat toch pas echt leren kennen toen ik er in werkte. Overigens vermoed ik dat dit de laatste jaren wel al verandert is. De baan kansen van afgestudeerden liggen in het zoeken en vinden van slimme combinaties van bestaande (kleinere) functies. Dit vergt een goede samenwerking van de potentiële werkgevers die dicht bij elkaar liggen en samen een mooie fulltime functie kunnen creëren. Tegelijkertijd vergt het een ondernemende houding van de werkzoekende.

3

Wat is volgens jou het belang van Next Sport Level?

De sport moet mee veranderen met de maatschappij. De huidige studenten van de sportkundestudies zijn de toekomstige managers van de sport, maar ook als persoon zijnde de toekomstige leden/klanten van de sport. Het is van grote waarde om juist vanuit dit perspectief te kijken naar de huidige uitdagingen in de sport. Juist ook omdat deze studenten nog niet zo ‘gevormd’ zijn door hoe het altijd ging en/of hoorde te gaan. Vernieuwend denken vergt een open blik en wat gezonde naïviteit. De sport heeft heel veel behoefte aan vernieuwende denkers en ik hoop dat we met de Next Sport Level dag een mooi statement kunnen maken. De sportkunde opleidingen en studenten kunnen nu écht laten zien wat ze waard zijn!

4

Wat hoop je dat Next Sportlevel toevoegt aan de studie Sportkunde?

Ik hoop dat het iedereen het gevoel geeft dat ze een waardevolle rol kunnen spelen in de ontwikkeling van de sport in Nederland. Dat ze daarbij het gevoel hebben ook richting de toekomst voldoende perspectief te hebben. Ik hoop ook dat het de opleidingen inzicht geeft in hoe de sportwereld in elkaar steekt. Wederzijds kennis en begrip kan de aansluiting van de opleiding en het uiteindelijke werkveld alleen maar beter maken.